Rondje Wilde Westen

Tijdens deze wandel- of fietstour ontdek je gewone en ongewone buurten in Rotterdam West, waar het al een eeuw lang bruist, knarst en borrelt.

Rotterdam West was het deel van de stad waar ik bijna dertig jaar geleden neerstreek als student aan de kunstacademie. Destijds werd er over ‘het wilde Westen’ veel gesproken, maar zelden in positieve zin. Toch was het voor jonge kunstenaars, juist vanwege zijn rauwe randjes en grote culturele diversiteit, een Walhalla om te wonen en werken. Bovendien kent het gebied een roemruchte sociale en architectonische geschiedenis. En ook nu staat Rotterdam West weer sterker op de kaart, dankzij de vele creatieve initiatieven en de inzet van bewoners die de handen ineen slaan om het gebied een betere toekomst te geven.

Tijdens deze rondleiding hoor je onverwachte verhalen over de sociale, maatschappelijke en stedenbouwkundige ontwikkelingen uit heden, verleden en toekomst. En neem ik je mee voor een kijkje achter de schermen bij een aantal creatieve broedplaatsen en baanbrekende buurtinitiatieven.

Voor deze tour kun je kiezen uit twee routes:

– Het nabije Westen
In deze route verken je de wijken Oude Westen, Middelland en Nieuwe Westen

– Het verre Westen
In deze route verken je de wijken Bospolder, Spangen en het Vierhavengebied


DUUR

3 uur

HOE

Naar keuze te voet of per fiets

KOSTEN

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de groep:
– Groep van max. 6 personen: € 190,-
– Groep van max. 12 personen: € 285,-


De genoemde prijzen zijn incl. 21% btw