Land van Hoboken – Tijdreis door het Interbellum

Ter ere van het 100-jarig jubileum van de legendarische Bauhausbeweging heb ik een speciale tijdreiswandeling ontwikkeld over het Land Van Hoboken tijdens het Rotterdamse interbellum. De rondleiding wordt aangeboden in samenwerking met UrbanGuides en Museum Boijmans van Beuningen

Het vooruitstrevende gedachtengoed van het Bauhaus speelde in de periode tussen de twee Wereldoorlogen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van een Rotterdams cultuurpark. Op het voormalige Land van Hoboken, de locatie van het huidige Museumpark, kon de Rotterdamse bevolking destijds kennis maken met de meest vernieuwende gedachten.

Tijdens een 1,5 uur durende wandeling die start bij Museum Boijmans van Beuningen ontdek je hoe brede lagen van de samenleving gedurende het interbellum in aanraking kwamen met vooruitstrevende ideeën op het gebied van architectuur, vormgeving, kunst, cultuur en maatschappij.
Van de modernistische Museumparkvilla’ tot de niet-gerealiseerde plannen voor een ‘culturele Bijenkorf en van avant-garde filmvoorstellingen in het openluchttheater tot een voetbalcompetitie voor werklozen. Het komt allemaal voorbij in deze wandeling!


GROEPSRONDLEIDINGEN:

De kosten zijn € 150,- excl. BTW voor een groep van max. 20 personen.
Voor meer info en reserveringen kun je contact opnemen met UrbanGuides

INSTAPRONDLEIDINGEN:

Museum Boijmans van Beuningen biedt deze wandeling aan in combinatie met een rondleiding door de tentoonstelling Nederland ⇄ Bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld.
Voor data en reserveringen zie cultureleagenda.nl/programma/100-jaar-bauhaus